Restriksjoner mot russiske turister gir ikke store utslag for Nordkapp
Det er ikke så mange turister fra Russland som besøker Honningsvåg eller Nordkapp kommune. (Arkivfoto)

Restriksjoner mot russiske turister gir ikke store utslag for Nordkapp

Restriksjoner i Norge for russiske turister, men dette er turister som det er ganske få av i Finnmark.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.05.2024 05:30

Regjeringen strammer inn innreisemulighetene for russiske turister, en endring som har virkning fra og med 29. mai.  

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at reisende fra Russland det siste tiåret, har utgjort tre til fire prosent av alle overnattinger foretatt av internasjonale reisende på besøk i Finnmark. Under det første året med koronapandemien falt antall overnattinger for reisende fra Russland til én prosent. 

-- Statistikk for de siste to årene viser at andelen turister fra Russland holder seg på samme nivå, og utgjør om lag én prosent av alle overnattinger foretatt av internasjonale turister i Finnmark. Dermed tror jeg ikke at nyere endringer i regelverket for reisende fra Russland vil få store konsekvenser for Nordkapp-destinasjonen på kort sikt, sier Maksim Zakharov, prosjektleder i Visit Nordkapp, til Radio Nordkapp. 

--I tillegg kan vi nå observere utviklingen av en positiv trend, der antall overnattinger i Finnmark foretatt av internasjonale gjester er i jevn vekst, og overgår allerede tallene før pandemien. Det gir muligheten for at tap i ett marked vil bli kompensert av det økte antallet reisende fra andre land, sier Zakharov. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS