De store arealkampene i Finnmark
Forfatter Marit Beate Kasin har skrevet boka Naturparadokset. (Illustrasjonsfoto)

De store arealkampene i Finnmark

Ny bok på markedet, en bok som blant annet omtaler Davvi vindkraftanlegg.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 05.05.2024 21:25

Hva betyr kraftpakken og elektrifiseringen av Melkøya for naturen og folkene i Finnmark? Det spørsmålet søker forfatter Marit Beate Kasin svar på når hun drar til Sørøya og videre på tvers av Finnmark fra Alta, via Lebesby til Levajok og til sist til topps på Rásttigáisá, samenes hellige fjell.

Forslaget Res Publica har gitt ut boka Naturparadokset, om naturen vi mister og hvordan vi kan få den tilbake. Dagbladet, Morgenbladet og Dagens Næringsliv er noen av dem som har anmeldt boka. !Boka.

--Det er en velskrevet og veldokumentert reiseskildring om det som kalles naturtap, ei bok som får oss til å se nasjonen og oss selv i et nytt og avslørende lys. Det har Marius Wulfsberg, Dagbladet, skrevet i anmeldelsen. 

Kasin skriver om naturtap og muligheten for naturrestaurering i sin nye bok Her skildrer hun hvordan vårt overforbruk av naturressurser har ført oss inn i klimakrisen, som vi nå forsøker å løse ved å bygge ned enda mer natur - gjennom blant annet etableringen av store vindkraftanlegg. Slik raserer vi nye uberørte områder. Naturparadokset er en vandring i interessemotsetninger og truet natur, hvor forfatteren avdekker gapet mellom intensjoner og praksis.

Noe av det forfatteren er innom i boka, er Davvi vindkraftanlegg, som er planlagt ti mil fra regionsenteret i Lebesby; nær grensen til Tana. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS