Havila Kystruten aksepterer kystfiskernes aksjoner
«Havila Casto» ble litt forsinket i kystrutetrafikken på grunn av fiskernes aksjoner i Finnmark. (Illustrasjonsfoto)

Havila Kystruten aksepterer kystfiskernes aksjoner

Havila Kystruten forstår fiskere og aksjonene som ble gjennomført på tirsdag.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 02.05.2024 13:30

Grunnet aksjoner og blokader fra kystfiskere, har «Havila Castor» de siste dagene blitt noe forsinket i avgang fra Vardø og Øksfjord. 

--Vi aksepterer og respekterer aksjonen til kystfiskerne. Som de, er vi til for kystsamfunnene, sier Bent Martini, administrerende direktør i Havila Kystruten, i en pressemelding. 

Det var tirsdag fiskere blokkerte havner i Finnmark, blant annet Honningsvåg havn. Det var blokader av havner på grunn av den nye kvotemeldingen som omhandler retten til fiskeressurser utenfor norskekysten.

--Vi forstår at kystfiskerne har behov for å markere sitt standpunkt når de føler seg urettferdig behandlet. Det har ikke vært noe problem for oss å akseptere noen små forsinkelser, som en støtte til aksjonene, sier Martini. 

--Selvfølgelig kunne vi valgt å gå forbi havnene med blokader, men vi har et samfunnsoppdrag som blant annet handler om transport av gods og passasjerer til kystsamfunnene. Det er viktigere å levere på oppdraget, enn at vi er helt på rutetid. Vi er alle til for kystsamfunnene, både fiskerne og vi som har et transportoppdrag langs norskekysten, sier Martini.

Tirsdag 30. april ble «Havila Castor» rundt tre kvarter forsinket ut fra Vardø, og på arbeidernes dag, onsdag 1. mai, var det en snau halvtimes forsinkelse ut fra Øksfjord. Martini var selv om bord på kystruteskipet.

--Ruten vår har flere stopp langs kysten, noen av de lengre enn andre, så forsinkelsene tar vi igjen i løpet av forholdsvis kort tid. Dialog og kommunikasjon med aksjonistene og lokalt havnevesen har vært avgjørende for at dette har foregått i sømmelige former, avslutter Martini.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS