Vil søke om midler til Honningsvåg kirke
Nordkapp kommunestyret, onsdag 17. april.

Vil søke om midler til Honningsvåg kirke

Nordkapp kommunestyre ønsker at kommunen skal være forberedt til å søke penger fra ordningen om kirkebygg.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 19.04.2024 21:25

Nordkapp kommunestyre ber administrasjonen og menigheten være klare til å søke om statlige midler til opprusting av kirkebygg. 

Det var Nordkapp Senterparti som fikk tatt opp saken som ekstrasak i kommunestyremøtet, onsdag 17. april. 

--Kommunestyret ber kommunedirektøren om straks igangsette arbeidet med å søke om at Honningsvåg kirke skal komme inn under prioritert liste., ifølge uttalelse vedtatt av kommunestyret. 

--Honningsvåg kirke er med på en liste over kirker der regjeringen nå har avsatt et fond for bevaring av kirker. Fondet er på 10 milliarder og avkastning av fondet skal gå til bevaring av 1000 kirker. På listen over bevaringsverdige kirker er blant annet Honningsvåg kirke oppført, noe som gjør det mulig å få finansiert bevaring av vår kirke gjennom fondet, ifølge uttalelsen. 

--For å komme inn under prioritert liste, må kommunen først sende søknad med beskrivelse over behov og hvor akutt behovet er, ifølge uttalelsen. 

--Vi er kjent med at kirken har et akutt behov for blant annet skiftning av tak og annet utvendig vedlikehold. Dette er nødvendig vedlikehold som kommunen kommer til å måtte bruke mange millioner på. Det er derfor viktig å komme inn under dette statlige programmet, slik at vi kan få finansiert en stor del av disse kostnadene, heter det i deler av uttalelsen fra kommunestyre.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS