Rabatt for de som bor i distriktene
Widerøe ønsker rabatter for innbyggere som bor i distriktene. (Illustrasjonsfoto)

Rabatt for de som bor i distriktene

Regjeringen har doblet statsstøtten til de såkalte FOT-rutene til distriktene, og i løpet av året vil maksprisene bli halvert.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 20.04.2024 15:45

Widerøe foreslår forskjellige priser for turister og fastboende på anbudsruter.

Widerøe merker mer trøkk fra ferie- og fritidsreisende etter at prisene på de statsstøttede flyrutene ble halvert. Selskapet foreslår egne priser for turister.

--Vi ser at de mest populære avgangene nå i større grad fylles opp av ferie- og fritidsreisende. Konsekvensen er at næringsliv og pasientreiser kan få utfordringer med å finne billetter på disse avgangene tett opp til avreise, sier Lina Lindegaard Carlsen, kommunikasjonsrådgiver i Widerøe, til Brønnøysunds Avis.

Regjeringen har doblet statsstøtten til de såkalte FOT-rutene til distriktene, og i løpet av året vil maksprisene bli halvert.

Rent konkret foreslår selskapet en lignende modell som i Spania, hvor beboere blant annet på Kanariøyene og Balearene får rabatt på flyreiser til og fra fastlandet.

--Dette vil si at alle med et beboerbevis i et definert geografisk område får rett til rabatt, sier Carlsen.

Brønnøysunds Avis har spurt statssekretær Bent-Joacim Bentzen (Sp) i Samferdselsdepartementet om en kommentar til forslaget, men han svarer ikke direkte.

--Frem mot neste anbudsrunde skal vi vurdere hvordan vi sikrer et best mulig tilbud for summen vi bruker, sier han.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS