Skal ikke legge ned øre-nese-hals-virksomheten i Alta
Avtroppende helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. ((Foto: Statsministerens kontor)

Skal ikke legge ned øre-nese-hals-virksomheten i Alta

Irene Ojala har fått svar på det skriftlige spørsmålet om øre-nese-hals-virksomheten i Alta.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.04.2024 20:00

Selv om Ingvild Kjerkol (Ap) skal gå av som helse- og omsorgsministeren, har hun besvart spørsmål fra stortingsrepresentant Irene Ojala (PF). 

Ojala ville vite om statsråden mener det er forsvarlig at øre-nese-hals-virksomheten ved Klinikk Alta legges ned, og at det finnes kvalifiserte leger, audiografer og annet nødvendig personell andre steder i Finnmark som kan dekke Altas befolknings behov for øre-nese-hals-tjenester?

--ØNH-virksomheten i Alta skal ikke legges ned, og det har heller aldri vært intensjonen. Det er utelukkende ØNH kirurgi som flyttes fra Alta til Hammerfest. Finnmarkssykehuset HF har en pågående prosess om hvordan ØNH-faget i foretaket skal organiseres for fremtiden. ØNH er en del av sykehustilbudet både i Hammerfest og Kirkenes, og da som ett av flere kirurgisk fag som benytter den tunge infrastrukturen som ligger i akuttsykehusene. Det har Ingvild Kjerkol skrevet i en del av svaret på spørsmålet. 

Kjerkol har hentet informasjon fra Helse Nord slik at hun kunne svare stortingsrepresentant Irene Ojala. 

-- Det er viktig å understreke at rekruttering av ØNH-spesialister er krevende i Finnmark. Rekruttering av audiografer er i tillegg særdeles krevende; ikke bare i Finnmark, men over hele landet, ifølge Kjerkol. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS