Porsanger-ordføreren er glad for å beholde tre avganger
Fra 1. april ble det innført nye flyruter. (Illustrasjonsfoto)

Porsanger-ordføreren er glad for å beholde tre avganger

Porsanger-ordføreren håper på direkterute til Oslo også på onsdager.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 02.04.2024 17:30

Porsanger-ordføreren er glad for at de har beholdt tre rotasjoner når det gjelder de nye FOT-rutene som startet 1. april. 

På hverdager har Lakselv tre avganger til Tromsø, nå når Widerøe overtok etter DAT. 

Også på direkteruten Lakselv-Oslo-Lakselv var det skifte av flyselskap 1. april. Nå er det Norwegian som flyr mandag og fredag mellom hovedstaden og Lakselv. 

--Jeg håper at det etter hvert blir en avgang til Oslo også på onsdager, sier ordfører Jo Inge Hesjevik (H) til Radio Nordkapp. 

Maksimalprisene på FOT-rutene ble halvert 1. april. 31. mars var maksprisen mellom Lakselv og Tromsø over 1 800 kroner. Fra 1. april er prisen 983 kroner. 

--Det med pris betyr mye for næringsliv og privatpersoner, fordi det er så viktig for oss som bor i Finnmark. Det sier Porsanger-ordføreren. 

Honningsvåg har fått endret tilbudet fra 1. april. Nå er antall avganger redusert fra fire til tre på hverdager. Mandag til fredag har Honningsvåg direktefly til Tromsø med avgang fra Valan klokken 15:15. 

Fordi Honningsvåg til Tromsø er en kommersiell rute, er det Widerøe som bestemmer prisen og selskapet trenger ikke holde seg til maksimalprisen. 

Hvis du skal reise 2. april og kjøpe billett samme dag, koster billetten 4 049 kroner. Skal du reise 30. april er den rimeligste billetten fra Honningsvåg til Tromsø 1 249 kroner. 


Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS