Forslag om billigere tannlegehjelp
Flere skal få lovfestet rett til tannlegebehandling. (Illustrasjonsfoto: Finnmark fylkeskommune)

Forslag om billigere tannlegehjelp

Forslag fra regjeringen.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 01.04.2024 21:59

Regjeringen har fremmet forslag om å gi flere grupper lovfestet rett til tannhelsehjelp, deriblant unge voksne opp til 24 år.

--Regjeringens mål er at folk skal få bedre hverdagsøkonomi etter lang tid med høy prisstigning og høye renter. Å styre trygt gjennom denne krevende tiden, handler også om å bruke velferdsstaten til det den er ment til. Derfor vil regjeringen gi flere grupper rett til tannhelsehjelp, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.

Regjeringen har over tid jobbet for å styrke tannhelsetilbudet i regi av det offentlige.

--Vi skal gjøre hverdagen litt enklere for folk, og bidra til å styrke hverdagsøkonomien. Dette er et viktig tiltak både for lommeboka og for tannhelsen til mange unge. Dette gjør at flere kan besøke tannlegen uten å frykte regningen like mye i etterkant, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). 

Fra før har blant annet barn og unge opp til 20 år hatt rett til nødvendig tannhelsehjelp fra det offentlige. Nå foreslås det at retten utvides til også å gjelde unge voksne fra 21 til og med 24 år. Egenandelen for tannlegetjenester blir på 25 prosent.

I tillegg til unge voksne, foreslås det å lovfeste retten til nødvendig tannhelsehjelp for personer med rusmiddelavhengighet som mottar enkelte kommunale helse- og omsorgstjenester eller er i LAR-behandling, og for innsatte i fengsel.


Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS