Natt til søndag stiller vi klokken til sommertid
Natt til søndag skal vi stille klokken. (Illustrasjonsfoto)

Natt til søndag stiller vi klokken til sommertid

EU sitter fortsatt på saken om sommertid og vintertid, men inntil videre må vi fortsatt stille klokkene natt til søndag.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.03.2024 17:30

Husk å stille klokken natt til søndag 31. mars. Klokken skal stilles en time fram og vi går fra normaltid til sommertid.

--Det at vi nå stiller klokken en time frem, betyr lysere ettermiddager og at det er vår i luften. Ved å stille klokken en time frem «mister» vi timen mellom klokken 02:00 og 03:00. Denne timen vil vi imidlertid få tilbake til høsten når klokken igjen skal stilles tilbake til normaltid, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en pressemelding. 

Som ansvarlig for Justervesenet er det næringsministeren som bestemmer hva som er riktig tid her i landet.

Mange lurer på hvor lenge vi skal fortsette med vintertid og sommertid. I EU har det pågått en diskusjon over tid om landene skal slutte å stille klokken. Saken er fortsatt til behandling hos Rådet for den Europeiske Union.

--Vi kommer til å avvente beslutningen fra EU før vi tar stilling til om vi skal slutte å stille klokken. Av flere hensyn, blant annet til næringslivet, vil det være en fordel å ha samme løsning som våre nærmeste naboland, sier næringsministeren.

Natt til søndag skal vi stille klokken én time fram. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS