Finnmarkinger spiser stadig sjeldnere frokost
Færre finnmarkinger spiser frokost, ifølge en undersøkelse. (Illustrasjonsfoto)

Finnmarkinger spiser stadig sjeldnere frokost

Herbalife har offentliggjort tall fra en undersøkelse YouGov har utført.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 24.03.2024 09:00

Seks av ti i Troms og Finnmark mener at frokost er sunt, og halvparten sier at det er dagens viktigste måltid. Likevel har antallet som dropper frokost steget drastisk seks årene. 

--Det mest urovekkende er imidlertid at mange ønsker å spise frokost, men ikke finner tid eller faktisk orker, sier Michael Thorp, lege og spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering, i en pressemelding. 

Livsstilselskapet Herbalife har undersøkt frokostvaner i Norden hvert år siden 2018, og ifølge en ny undersøkelse gjennomført av YouGov, mener 59 prosent at det er sunt å spise frokost. Likevel har antallet som oppgir å aldri spise frokost økt fra 0 til 18 prosent de siste seks årene. 31 prosent oppgir derimot at de gjerne skulle spist frokost oftere i hverdagen. På spørsmål om hva som hindrer dem oppgis både manglende matlyst (31 prosent), mangel på tid (18 prosent) og at man rett og slett er for trøtt (13 prosent).

Forskere og eksperter har i årevis diskutert hvorvidt frokost virkelig er det viktigste måltidet, og det er lett gå seg vill i råd og anbefalinger om man bør spise frokost eller ikke. Thorp synes diskusjonen er litt tullete og mener at hver og en av oss må finne ut hva som passer en selv best.    

--Det finnes ikke et råd som passer alle. For en som sliter med overvekt kan det å utsette frokosten redusere energiinntaket, og bidra positivt til helsen. Dersom du virkelig ikke har matlyst om morgenen skal du heller ikke tvinge i deg frokost. Men uansett er det første måltidet etter «nattfasten» en frokost og da er det viktig at det inneholder langsomme karbohydrater og nok protein sier Thorp. 

Selv om Thorp mener frokostdropping passer for noen, er det viktig for ham å understreke at for de aller fleste vil det være klokt å få i seg frokost.

Om undersøkelsen  
Undersøkelsen er gjennomført i januar 2024 av YouGov for Herbalife. Den er gjennomført på tvers av de nordiske landene, Sverige, Norge, Danmark og Finland, av et representativt utvalg mellom 18 og 74 år. Undersøkelsen har tatt sikte på å avdekke holdninger og vaner tilknyttet trening og kosthold. Den hadde 4 062 respondenter i Norden, og 1014 respondenter i Norge. Den er derfor representativ i de fleste fylkene.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS