Pasientreiser berører alle
Kristin Rajala fra Arbeiderpartiet (t.v.) og Hege Christin Bjørkmann fra Høyre og var enige i høringa om pasientreiseforskriften. (Foto: Karoline Almås Sørensen)

Pasientreiser berører alle

Fylkestinget har behandlet spesialisthelsetjenesten.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.03.2024 23:30

Fylkestinget i Finnmark mener det er viktig at pasientene får dekket faktiske kostnader ved timer hos spesialisthelsetjenesten. 

Pasienter må få dekket statens satser for kjøring og kost, og korteste reisetid skal alltid legges til grunn for Pasientreiser, når pasienten ønsker det. Dette skal også gjelde dersom pasienten frivillig velger å starte flyreisen i en annen kommune, enn bostedskommune for å kutte ned på reisetiden. Dette ifølge et enstemmig vedtak i fylkestinget. 

Fylkestinget behandlet høring på pasientreiseforskriften. Det var enighet blant politikerne om at Pasientreiser berører alle. 

Fylkestinget er opptatt av at befolkningen i Finnmark ikke skal ha store økonomiske kostnader på grunn av behovet for lange reisevei til helsetjenester. Fylkestinget mener at Helse- og omsorgsdepartementet fullt ut må dekke utgifter til nødvendig overnatting for pasienter fra Finnmark på lange reiser.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS