Slagsvold Vedum: Finnmark er viktig for hele Norge
Trygve Slagsvold Vedum vil ha flere mennesker til Finnmark. (Foto: Senterpartiet)

Slagsvold Vedum: Finnmark er viktig for hele Norge

Finansministeren ble glad over meldingene om folketallsøkning i Finnmark.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.02.2024 23:30

At det bor folk og at det er sterke lokalsamfunn i Finnmark, er ikke bare et anliggende for finnmarkinger. Det er viktig for hele Norge. Det mener Trygve Slagsvold Vedum, leder i Senterpartiet og finansminister. 

--Vi bygger nasjonalstaten vår gjennom å gi like muligheter til folk over hele landet. Det er viktig for beredskapen vår. Vi må hevde vår egen suverenitet i en landsdel som grenser til et land som har opptrådt aggressivt ovenfor et annet naboland. Da må vi skape fremtidstro. Barn i barnehagen er det beste tegnet på framtidstro. Derfor gikk Senterpartiet og Ap inn for at det skal være gratis barnehage i Finnmark og Nord- Troms. Det har Trygve Slagsvold Vedum skrevet i et leserinnlegg

«Folketallet øker i tiltakssonen i Nord-Troms og Finnmark. Flyktninger og gratis barnehager snur trenden.» Dette var starten på en sak hos NRK sist helg. En ingress til å bli glad av, ifølge Vedum. 

--Vi i Senterparti/Ap-regjeringen har aktivt valgt å bosette Ukrainere i hele Norge, også på de minste stedene. Det er ikke en selvfølge. I andre land har de valgt og samle flyktningene i sentrale strøk, eller latt de bosette seg hvor de vil når de kommer. Det er en tapt mulighet til å bygge land, og i noen land har det skapt nye problemer. Når vi har økt Finnmarksfradraget (redusert skatt for de som bor i Finnmark), innført gratis ferjer og halverer maksprisene på FOT-rutene på kortbanenettet fra 1. april er det fordi vi mener det er viktig for Norge. Det har Trygve Slagsvold Vedum skrevet i leserinnlegget. 


Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS