Skal rekruttere flere ambulansearbeidere i Nordkapp
Finnmarkssykehuset skal rekruttere flere ambulansearbeidere i Nordkapp. (Illustrasjonsfoto)

Skal rekruttere flere ambulansearbeidere i Nordkapp

Med flere medarbeidere og vaktrom, går responstiden i Nordkapp ned. Dette ifølge klinikksjefen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.02.2024 17:30

Fire stillinger som ambulansearbeider er utlyst i Nordkapp. Det er spennende stillinger med varierte arbeidsoppgaver, ifølge Trond Carlson, klinikksjef Klinikk prehospitale tjenester. 

--Ambulansestasjon i Nordkapp har to ambulanser med omtrent 800 oppdrag årlig. Oppdragene løses i dag av ti dyktige og engasjerte ambulansearbeidere, og nå skal vi bli flere! Er det deg? Spørsmålet stiller Finnmarkssykehuset i utlysningen. 

Søknadsfristen er satt til 17. mars. 

Utlysningen i Nordkapp er en del av en opptrappingsplan som starter i Honningsvåg. 

--Opptrappingen har en sammenheng med at det begynner å bli krevende og skaffe kvalifiserte vikarer. Det aktualisere behovet for bedre arbeidstidsordninger som i fremtiden er tilpasset på en måte der vi skiller mellom jobb og fritid. Tjenesten er i dag organisert med få unntak i en kombinasjon mellom vakt på vaktrom på dagtid og hjemmevakt resten av døgnet. Vi ser at det er en klar trend at ambulansearbeidere søker seg til tjenester som har døgnkontinuerlig vakt på vaktrom. Det handler om rekruttering, det handler om å flytte jobben ut av hjemmet og inn på vaktrom. Det sier Trond Carlson til Radio Nordkapp. 

Carlsson forteller at når personellet blir flyttet fra hjemmet til vaktrom, blir responstiden tatt ned; altså tiden ambulansen bruker fra man får melding til man er fremme på hendelsessted. 


Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS