Mener Pasientreise må dekke de reelle kostnadene
Finnmark FrP mener Pasientreiser må dekke de reelle kostnadene. Bilde fra årsmøtet, fra venstre: Terje Søviknes, Bengt Rune Strifeldt, politisk nestleder Terje Hansen, fylkesleder Stig-Ronny Nilsen og organisatorisk nestleder Kim Daniel Nilsen. (Foto: Emil Andre Thorstensen)

Mener Pasientreise må dekke de reelle kostnadene

Finnmark FrP med resolusjon om Pasientreiser.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.02.2024 23:30
Sist oppdatert : 22.02.2024 01:39

Årsmøtet i Finnmark FrP mener Pasientreise må dekke de reelle kostnadene for å kunne reise til sykehus/ spesialist, og kunne reise med første transportmulighet hjem etter behandling.

--Når man må reise til spesialist/sykehus, så må man få dekt de faktiske utgiftene, som kommer utenom selve reisen. Reisen bestiller du fra Pasientreiser, men om du må ha overnatting så må du bestille det selv og må betale hele regningen selv. Mulig ved reise med buss er annerledes. Det er ikke sikkert alle har mulighet å legge ut for overnatting og møter ikke opp til timen sin. Kanskje er det sånn at det er lang ventetid for å få den timen. I dag får du dekt kr 683 og kr 264 for mat. Må du ha et kirurgisk inngrep så du ikke kan reise hjem samme dag, må du overnatting og betale for den og sende regning til Pasientreiser og får dekt ca kr 1000. Folk har fått dårligere råd og prisene på mat er steget kraftig. Så det må skje noen for at folk skal møte opp til timene sine. I fjor hadde det kostet sykehusene mye med at folk ikke møtte opp til timene, har årsmøtet i Finnmark FrP vedtatt i en resolusjon. 

Årsmøtet har sendt resolusjonen til stortings- og fylkestingsgruppen samt fylkesstyret. 


Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS