Håper på et bredt stortingsflertall for kvotemeldingen
Fra venstre Kringkastningssjæf Raymond Elde, leder i Nordkapp SV, fisker, Johnny Ingebrigtsen og fiskeri- og havminisiter Cecilie Myrseth (Ap)

Håper på et bredt stortingsflertall for kvotemeldingen

Mandag var det folkemøte i Honningsvåg med fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 06.02.2024 17:30

Flere av dem som tok ordet under folkemøtet hos Havly om kvotemeldingen, var opptatt av at Stortinget må vedta noe som kan sikre forutsigbarhet i mange år framover. 

--Jeg har fått nyttige innspill siden vi la fram kvotemeldingen i Tromsø. Også her i Honningsvåg var det flere innspill som jeg tar med meg, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap) til Radio Nordkapp. 

--Vi i Nordkapp SV har på årsmøtet vårt sist fredag, vedtatt en resolusjon der vi krever at nå må leveringsplikten for trålerne overholdes. Bare da kan vi få økt aktivitet langs kysten og i industrien på land. Så skal jeg som fisker selv være så ærlig å si at vi i båten ikke har tenkt nok på dem som jobber i fiskeindustrien på land. For fiskeflåten har hatt mange gode år fram til i dag, mens industrien på land har slitt med lønnsomheten, sier Johnny Ingebrigtsen, leder i Nordkapp SV. 

--De signalene jeg har fått fra de andre partiene gjør at jeg er optimistisk. Jeg tror vi skal få et vedtak i Stortinget som kan stå seg over tid, sier Myrseth.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS