Verdens beste restauranter skal kjøpe ferskfisk fra Gjesvær
Lørdag kveld var det informasjonsmøte i Olaibua, og omvisning i fabrikklokalene til North Cape Food i Gjesvær.
--Verdens beste kokker og restauranter skal kjøpe fersk fisk fra Gjesvær. Dere som bør her på Magerøya er ikke klare hvor heldige dere er som har den unike ferskfisken. Nå skal resten av verden få oppleve den, sier investor Eivind Hersjadal til Radio Nordkapp.
--Vi skal kjøpe levende torsk og kveite fra lokale fiskere. Fisken skal slaktes etter en metode som heter «Ikejim». Det gjør at fisken bevarer ferskheten mye lengre, så skal den sendes med fly til restauranter. Det sier Filip Nielsen i North Cape Food.
--Gjesvær Service har leid ut lokalene til North Cape Food. Vi har tro på at dette skal være med på å gjøre Gjesvær enda mer attraktiv og gi fiskerne enda bedre betalt for råstoffet, sier Johnny Ingebrigtsen, styreleder i Gjesvær Service.