Motvind Norge tar landsmøtet 2024 i Alta
Fra Motvind Norges landsmøte i 2023. (Foto: Motvind Norge)

Motvind Norge tar landsmøtet 2024 i Alta

Motvind i Alta, i april.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.02.2024 21:25

27. og 28. april 2024 vil engasjerte vindkraftmotstandere fra hele landet samles i Alta til Motvind Norges 6. landsmøte.

--Det er på høy tid at landsmøtet vårt legges til Nord-Norge. Det er her vindkraftpresset er høyest. Regjeringen skaper kraftkrise og høye strømpriser med elektrifisering av Melkøya, og presser på med uforsvarlig hastebehandling av gigantiske vindkraftanlegg. Hele organisasjon står samlet om å ta denne kampen», sier John Fiskvik, styreleder i Motvind Norge, i en pressemelding. 

Det er offentliggjort flere vindkraftplaner i Finnmark. 

--Motstanden er stor. Finnmark har i løpet av 2023 blitt regionen med flest Motvind-medlemmer i forhold til folketallet, med god oppslutning i alle folkegrupper. Og for de hardest rammede reinbeitedistriktene som vi i Motvind samarbeider tett med, er kampen mot vindkraftanleggene blitt eksistensiell», sier Tore-Jan Gjerpe, leder i Motvind Finnmark. 

Ny Alta-sak
Valget av Alta som landsmøtested trekker også historiske linjer tilbake til Alta-aksjonen.

--Alta-aksjonen er en viktig inspirasjon til kampene som kommer fremover, selv om vi håper på å stanse mesteparten før gravemaskinene står klare, sier John Fiskvik

Foruten å samle motstand mot vindkraftutbygginger, er det viktig for Motvind Norge å fremheve bedre løsninger.

--Vi skal synliggjøre hvordan eksisterende næringsliv i Finnmark kan få kraft til fornuftige fremtidsplaner og utslippskutt, uten at uerstattelige naturområder går tapt, avslutter Fiskvik.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS