Ja til innholdsmerking av øl
Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen, mener folket har krav på å vite hva de putter i munnen.
EU vil at alkohol skal merkes med ingredienser og næringsinnhold på samme måte som annen mat og drikke. Forslaget får støtte fra Bryggeri- og Drikkevareforeningen i Norge.
Nome tror mange vil få aha-opplevelser når de ser at øl kun består av naturlige råvarer og inneholder langt færre kalorier enn folk flest er klar over.
EU-kommisjonen har foreslått at øl-, vin- og brennevinsprodusentene skal få en prøveperiode på ett år, der de oppfordres til frivillig merking av drikkevareemballasjen. Etter prøveåret skal det avgjøres om selvreguleringen fungerer godt nok, eller om innholds- og ingrediensmerking skal pålegges gjennom lov. Det vil i så fall også omfatte Norge.
Flere bryggerier i Norge merker allerede emballasjen med ingredienser og næringsinnhold, selv om drikkevarer med over 1,2 prosent alkohol er unntatt fra merkekravet.