Kan søke på vg3 maritim elektriker i Nordkapp
Nordkapp videregående skole. (Arkivfoto)

Kan søke på vg3 maritim elektriker i Nordkapp

Planen er et nytt tilbud i Nordkapp skoleåret 2024/2025.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.12.2023 13:00

Vg3 maritim elektriker ved Nordkapp videregående skole, er ett av de nye tilbudene fylkestinget i Finnmark har vedtatt at det skal være mulig å søke på. 

Finnmark fylkesting behandlet 5. desember hvilke tilbud som skal være søkbare i Vigo fra januar 2024 og for skoleåret 2024/2025 i Finnmark.

Vg2 LOSA vekslingsmodell er også ett av tilbudene for neste skoleår, samt vg1 restaurant- og matfag i Vardø, vg2 kokk- og servitørfag i Vardø og vg4 Påbygg etter yrkeskompetanse i Nettskolen i Finnmark. 

Det ble også vedtatt å gjøre en rekke yrkesfaglige tilbud på vg2 søkbare for yrkesfaglig opphenting. Det betyr at alle som har fullført vg1 studiespesialiserende kan søke seg direkte til et utvalg yrkesfaglige retninger på vg2. Fordi de allerede har tatt fellesfag på vg1, kan de bruke den frigitte tiden til å ta opp programfag fra vg1 på yrkesfaget de ønsker å starte på, uten at de bruker lenger tid på sin videregående opplæring.

Videre ble det også vedtatt at alle tilbud som ikke ble startet opp dette skoleåret, på grunn av få søkere, igjen legges søkbare.

Finnmark fylkesting er samlet i Vadsø denne uken, fra tirsdag til torsdag. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS