Mølmann blir Nordkalottfolkets andre styremedlem i FeFo-styret
Thomas Arild Mølmann og Geir E. Thrane, Nordkalottfolket. (Foto: Pressebilde/Nordkalottfolket)

Mølmann blir Nordkalottfolkets andre styremedlem i FeFo-styret

Endring i FeFo-styret.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 07.12.2023 05:30

Fylkestinget i Finnmark har i dag valgt deres tre representanter til styret i Finnmarkseiendommen (FeFo). Nordkalottfolkets Thomas Arild Mølmann blir nytt medlem i styret. 

Både fylkestinget og sametinget har valg til FeFo-styret på sakslisten denne uken. Blant de tre innvalgte fra sametinget har Nordkalottfolket allerede Geir E. Thrane fra Sør-Varanger som har sittet i FeFo-styret i to år. Etter valget i Finnmark fylkesting har partiet nå to av totalt seks styremedlemmer. 

Thomas Arild Mølmann er 46 år og bosatt i Hammerfest. 

--Vi har kjørt en prosess internt hvor flere aktuelle kandidater, fra flere deler av fylket, er diskutert. Også folk som er, eller har vært, knyttet til andre politiske partier. Når vi da til slutt endte opp med en av våre egne er det ekstra hyggelig, sier Magne Ek, gruppeleder i Nordkalottfolkets fylkesgruppe, i en pressemelding.

Mølmann ser fram til å starte jobben. 

--Det er for meg utrolig stort å få mulighet til å ta del i dette. Jeg lover å gå inn med åpne øyne og jobbe til det beste for absolutt alle finnmarkinger. Jeg ønsker at Fefo skal legge til rette for naturopplevelser, bolyst, byggelyst og trivsel. Jeg ser virkelig fram til dette og føler på meg det store ansvaret som jeg får med denne oppgaven. Sammen skal vi ta Finnmark videre inn i framtiden, jeg er klar, sier hammerfestingen.

Senterpartiets Kurt P. Wikan fra Sør-Varanger og Arbeiderpartiets Eva D. Husby fra Hasvik ble gjenvalgt i dagens fylkestingsmøte, mens Mølmann erstatter Høyres Jo-Inge Hesjevik som er valgt som ordfører i Porsanger.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS