Nordkapp kommune informerer innbyggerne om brøyting
Nordkapp kommune har forberedt seg på vinteren. (Illustrasjonsfoto)

Nordkapp kommune informerer innbyggerne om brøyting

Informasjon til innbyggerne fra Nordkapp kommune.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.12.2023 09:34
Sist oppdatert : 06.12.2023 09:43

Nordkapp kommune har lagt ut informasjon på eget nettsted om vinterens brøyting. 

Nordkapp kommune har ansvaret for brøyting og strøing av alle de kommunale vegene og offentlige parkeringsarealer. Ute i fiskeværene Repvåg, Kamøyvær, Gjesvær og Skarsvåg er brøytingen konkurranseutsatt og utføres av private entreprenører i regi av kommunen. I området Nordvågen, Honningsvåg, Storbukt, Seppoladalen, Nordmannset, Kobbhola og Sarnes utføres brøytingen av kommunens eget mannskap.  

Kommunen ønsker å holde kommunale veger farbare og trafikksikre gjennom hele vinteren med en god beredskapsordning i tidsrommet 1. november til 1. mai. Selv med en god beredskapsordning vil brøyting og strøing være tidkrevende arbeid og ved normalt snøfall kan det ta opp mot 6-7 timer før alle gatene og parkeringsarealer er ryddet. Ved større snøfall må det regnes med at brøyting og strøing vil ta lengre tid, samt det vil også bli en del etterarbeid med rydding av snø.  

Mange av gatene er svært trange og dette kan by på utfordringer for brøytemannskapene. Se derfor til at biler og annet du eier står lovlig parkert og ikke til hinder for brøyting. Når du parkerer bilen må du forsikre deg om at brøytebil og hjullaster har plass til å komme forbi, er oppfordringen fra Nordkapp kommune. 

Husk at brannbiler og andre større kjøretøy trenger minimum tre meter bredde for å komme frem i gatene.

--Vi vil alltid prøve å unngå å brøyte snø inn på private eiendommer, men vi må prioritere trafikksikkerhet og framkommelighet. Hvis vi har brøytet snø inn på din eiendom, ber vi om at den ikke flyttes ut igjen på fortauet eller ut i kjørebanen. På denne måten sikrer vi enklere forhold for fotgjengere og bilister. Vi gjør så godt vi kan for å brøyte uten å skade gjerder eller annet på privat eiendom. Det er derfor viktig at du merker utsatte gjerder med en brøytestikke eller pinne i sterke farger. Plasser disse med én halv meters avstand, oppfordrer Nordkapp kommune på nett. 

Det er mulig å hente brøytestikke hos teknisk sektor. 

Dersom vintervedlikeholdet har forårsaket skade på privat eiendom, skal dette meldes til Nordkapp kommune så snart som mulig. Skaden kan meldes inn på e-post til postmottak@nordkapp.kommune.no og merkes «Brøyteskade». 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS