Nordkapp styrker sin posisjon, til tross for mindre fisk
Fra venstre: Roger Hansen og Leif Roger Nylund.

Nordkapp styrker sin posisjon, til tross for mindre fisk

«Fokus Fisk» arrangert i Honningsvåg på onsdag.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 30.11.2023 13:30

Nordkapp har opplevd en økning av levert fisk, fiskere og fiskefartøy, til trodd for at torskekvotene og kongekrabbekvotene har gått ned i Norge. Det kom fram under Nordkapp Fiskarlag-seminaret «Fokus Fiskeri» hos Corner onsdag kveld. 

--Vi som følger med i næringen har jo sett den positive utviklingen vi har hatt lokalt. Det som vi kan bli flinkere til er å fortelle om alt det positive som skjer, sier fisker Roger Hansen fra Skarsvåg til Radio Nordkapp. !Corner onsdag ettermiddag.

--Vi i Nordvågen har vært opptatt av å gi et godt tilbud til fiskere store deler av året, ikke bare under vårtorskefisket. Det at vi har lineegnesentralen fører til at vi trekker til oss fremmedflåten og kan strekke sesongen helt fram til jul, sier Leif Roger Nylund, daglig leder ved Nordvågen AS. 

«Fokus Fisk» et samarbeid mellom Nordkappregionen Næringshage, Arctic Energy Partners, Nord Fiskarlag og det lokale fiskarlaget. Nordkapp Fiskarlag fikk skryt fra alle deltakerne for at man hadde laget en slik møteplass. 

Det var mange av dem som tok ordet som var bekymret for hva som skjer når torskekvotene og kongekrabbekvotene går kraftig ned de neste årene. Spesielt vil dette ramme fiskere i åpen gruppe. Det er denne gruppen som har vokst sterkest i Nordkapp de siste årene. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS