
Mør lokalmatprodusent vinner pris i Troms og Finnmark
Bærekraftig matproduksjon basert på lokale råvarer av høy kvalitet ble en vinnerformel for Mør lokalmatprodusent fra Lilleelva gård i Vadsø.
Innovasjon Norge deler hvert år ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Det blir kåret en vinner i hvert fylke, og de deltar videre i konkurransen om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.
Det blir nominert tre kandidater til nasjonale prisen som vinneren får i forbindelse med Internationale Grüne Woche i Berlin i januar 2024.
Vinneren i Troms og Finnmark ble Mør lokalmatprodusent i Vadsø.
Sindre og Kristina Storegraven kjøpte gården i 2018, uten noe erfaring fra landbruk fra før. De har brukt mye arbeid og egne midler på å få gården i orden, øke produksjon og utvikle bedriften. Paret har gjennom sin innovative tilnærming klart å utnytte gårdens og landbrukets ressurser på en spennende og lønnsom måte, ifølge Innovasjon Norge.
Under det egne varemerket Mør lokalmatprodusent lages det produkter av lam, storfe og rein. Produktene selges lokalt, til restauranter og lokale markeder. Sindre samarbeider med andre lokale foretak, og mange er nok kjent med Vadsøburger med det karakteristiske burgerbrødet med Mør-logo bakt av Hildonens bakeri.