Ønsker mer selvbetjening på biblioteket
Eldrerådet i Porsanger ønsker mer selvbetjening i biblioteket slik at tilgjengeligheten blir bedre. (Illustrasjonsfoto)

Ønsker mer selvbetjening på biblioteket

Biblioteket har for dårlig kapasitet til flere dager med selvbetjening, ifølge svaret fra biblioteksjefen.
Kultur
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.11.2023 09:00

Eldrerådet i Porsanger ønsker selvbetjening i biblioteket på de dagene biblioteket er stengt. 

Eldrerådet ønsker også at det tilbys enkel veiledning i bruk av selvbetjeningsløsning. Eldrerådet mener mange bruker biblioteket og som savner et åpent lokale. 

Biblioteksjefen har gitt tilbakemelding på henvendelsen. 

--Selvbetjeningsløsningen som i dag tilbys på mandager er ingen tilstrekkelig løsning, men supplement da skranken er ubemannet på grunn av en ubesatt stilling. De som ønsker veiledning i forhold til bruken av den er velkommen til å henvende seg i skranken når den er bemannet på tirsdager, onsdager og torsdager. I dag brukes det en datamaskin som dessverre medfører mange tekniske problemer, det krever at personale må være til stede for å rette opp feil for at det skal fungere. Biblioteket har i et budsjettinnspill ønsket at det settes av penger til en selvbetjeningsautomat i 2024, har biblioteksjefen skrevet i brevet til eldrerådet. 

--Å legge til rette for flere dager med selvbetjening vil medføre mer tilrettelegging av lokalene, mer rydding og tekniske problemer som må løses fortløpende. Det har vi dessverre ikke kapasitet til på nåværende tidspunkt, ifølge biblioteksjefen. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS