Verneombudet ønsker at Skårungen barnehage skal bestå
Skårungen barnehage på Klubben i Honningsvåg. (Arkivfoto)

Verneombudet ønsker at Skårungen barnehage skal bestå

Nordkapp kommune har mottatt flere tilbakemeldinger på forslaget om å flytte Skårungen barnehage, blant annet tilbakemelding fra de ansatte ved barnehagen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.11.2023 05:30

Nordkapp kommune har gjennomført en høringsrunde om forslaget med å flytte Skårungen barnehage til ledige lokaler i tidligere Storbukt barnehage. 

I høringsrunden har fagforeninger, foreldre og ansatte deltatt. Det er delte meninger om å flytte barnehagen, men en god del av tilbakemeldingene går på at Skårungen barnehage bør bestå. 

--Skårungen barnehage ligger i dag ute på klubben, sentrumsnært og lett tilgjengelig. Her går 27 barn mellom 1-6 år, de fleste av barna har adresse i sentrum. Vi er godt representert med flerspråklighet blant barna vi har totalt 13 forskjellige nasjonaliteter. Flere av disse har ikke tilgang til bil/sertifikat hvor kanskje den ene er den som bringer/henter samtidig som vedkommende skal på jobb. Det gir utfordringer for den andre forelder hvis barnet er syk osv. flere av foreldrene jobber også utenfor sentrum. Når det gjelder personalet i barnehagen har vi enkelte som ikke har sertifikat som da er avhengig av offentlig transport eller å gå som igjen er utfordrende på vinterstid værmessig og utfordrende avganger med offentlig transport som samkjører med personalets arbeidstider. Det har verneombudet og ansatte i Skåringen barnehage skrevet i høringsforslaget. 

--Vi forutser at andre forslag også blir utredet. I dag er det en stor krise i personalsituasjon i alle barnehagene i Nordkapp kommune, dette er ikke noe som vil bedre seg ved en aktuell flytting. Vi har fremdeles bemanningsnormen og pedagognormen og forholde oss til, har verneombudet og ansatte skrevet. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS