Fotefar mot nord får tilskudd av Riksantikvaren
Tilskudd til Fotefar mot nord. (Illustrasjonsfoto)

Fotefar mot nord får tilskudd av Riksantikvaren

Det er Sametinget og fylkeskommunene i Nordland, Troms og Finnmark som står bak prosjektet.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.11.2023 23:30

Riksantikvaren gir samlet 600 000 i tilskudd til prosjektet Fotefar mot nord i 2023 og 2024.

--Fotefar mot nord er et formidlingsprosjekt av de sjeldne. Det handler om å synliggjøre og tilrettelegge lokale kulturminner fra 10 000 år tilbake og frem til vår tid over hele Nord-Norge, sier riksantikvar Hanna Geiran i en pressemelding. 

Det er Sametinget og fylkeskommunene i Nordland, Troms og Finnmark som står bak prosjektet, som er en revitalisering av et stort arbeid som foregikk på 90-tallet. Fotefarene skal være attraktive møteplasser og aktivitetssentra for både lokalbefolkning og tilreisende, og være en ressurs for reiseliv og andre næringer.

--Vi mener det er spennende at det blir tilrettelagt for næring i og rundt fotefarene, sier Geiran.

Dette er blant annet i form av lokale markeder, guidetjenester, kafeer og overnattingstilbud. I tillegg skal forvaltningen av fotefarene sikre vern. De vil også prøve ut nye formidlingsmetoder.. 

På nittitallet ble 45 kulturminner tilrettelagt for formidling, og det var alt fra steinalderboplasser, husmannsplasser, kystfort fra andre verdenskrig og samisk kultur, fra nord i Trøndelag til og med Finnmark. Erfaringene med prosjektet viser at det er behov for jevnlig vedlikehold og gode forpliktende avtaler om forvaltning av Fotefarene.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS