Inviterer kommuner til treårig pilotsamarbeid
Rådhuset, Nordkapp kommune, og der ligger kommunens servicekontor. (Arkivfoto)

Inviterer kommuner til treårig pilotsamarbeid

Inviterer kommuner til samarbeid.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 13.11.2023 20:00

Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) inviterer kommuner med servicetorg/innbyggertorg eller lignende, til et treårig pilotsamarbeid om utvikling av nærtjenestesenter. 

Pilotene skal prøve ut ulike former for samlokalisering av statlige og kommunale publikumstjenester, for å bedre tilgang til statlige tjenester i områder med lange avstander. Det legges ikke opp til etablering av nye statlige arbeidsplasser.

Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) lyser ut inntil 10 millioner kroner for 2023, til pilot med nærtjenestesenter. Departementet planlegger for ytterligere midler til piloten på statsbudsjett for 2024 og 2025. Kommunal- og distriktsdepartementet legger opp til at de lokale pilotene med nærtjenestesenter skal være i drift fra 2024, og vare til og med 2026.   

Søknadsfristen er 30. desember 2023, skriver kommunaldepartementet i en pressemelding.

Også Sverige har sentralisert statlige tjenester til storbyer slik at det ikke er noen kontorer igjen på landsbygda. I Sverige er det etablert Statens servicesenter i distriktene for å kompensere for dette. Der man kan få hjelp til blant skattespørsmål, arbeidsformidling og pensjon.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS