Kristina Hansen møter opp til innspillmøte om transportplanen
Kristina Hansen, statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet. (Arkivfoto)

Kristina Hansen møter opp til innspillmøte om transportplanen

Innspillmøte i Tromsø på mandag.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.11.2023 12:00

Samferdselsdepartementet, og Nærings- og fiskeridepartementet møter Sametinget, fylkeskommunene Nordland, Troms og Finnmark og regionalt næringsliv til innspillmøte om Nasjonal transportplan. 

Møtet blir arrangert i Tromsø mandag 13. november. 

--Fylkene, Sametinget og de største byene har spilt inn sine behov og ønsker for ny Nasjonal transportplan. Nå skal vi møte dem for å diskutere hva de prioriter høyest. Vi skal også møte næringslivet i regionene for å høre om de viktigste transportutfordringene, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding. 

I tillegg til samferdselsminister Jon-Ivar Nygård kommer statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet Kristina Hansen (Ap). 

--I ny Nasjonal transportplan må vi ta tøffe valg. Det er begrenset rom for nye prosjekter. Fylkene får nå en ny mulighet til å peke på hvilke konkrete behov de vil sette øverst på lista, sier sNygård.

Han understreker at reell prioritering er helt nødvendig. 

--Ny Nasjonal transportplan skal ta hensyn til både klimamål, naturvern, beredskap, rettferdig fordeling av ressursene og balansere innsatsen opp mot tilstanden i norsk økonomi, sier Nygård.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS