Havila reduserer utslippene
Havila Kystruten anløper Honningsvåg. (Illustrasjonsfoto)

Havila reduserer utslippene

Gode målinger for Havila Kystruten.
Havila
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.11.2023 01:30

Havila Kystruten måler kontinuerlig utslipp og matsvinnet om bord på skipene. 

--Nye målinger vi har foretatt viser at vi reduserer CO2-utslippene våre med 37 prosent opp mot om vi skulle driftet skipene med tradisjonelt fossilt drivstoff. I tillegg har vi redusert våre lokale utslipp, NOx og SOx, med over 90 prosent. Dette er vi naturlig nok godt fornøyde med, sier administrerende direktør Bent Martini i en pressemelding. 

Havila Kystruten har mottatt full støtte fra NOx-fondet på bakgrunn av sine utslippsreduksjoner. 

--Vi har nye og moderne skip, bygget for fremtiden og bygget for å bidra til å redusere utslippene i skipsfarten. Disse tallene viser at vi er på rett vei, og vi ser frem til å fortsette arbeidet for å redusere våre avtrykk ytterligere, blant annet ved å blande inn biogass etter hvert, sier Martini.

Matsvinn 
tillegg kan Havila Kystruten så langt i år vise til et matsvinn på kun 69 gram per person per dag om bord på sine skip. Dette har selskapet klart blant annet ved at man ikke har buffetservering om bord.

--Ambisjonen vår var å klare maksimalt 75 gram matsvinn per person per dag om bord. Dette overgår vi med god margin, og vi vil med det redusere vårt matsvinn med godt over 60 tonn i året nå som vi har fire skip i full drift. Økonomisk bra for oss, og bra for miljøet. En strålende innsats fra alle våre ansatte om bord, og at våre passasjerer ser verdien og nytten av et unikt matkonsept gjør at vi lykkes så godt på dette feltet, forteller Martini.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS