Visit Nordkapp ønsker et bedre flytilbud til Honningsvåg
Visit Nordkapp mener det er viktig for Nordkapp-samfunnet med bedre flytilbud. (Illustrasjonsfoto)

Visit Nordkapp ønsker et bedre flytilbud til Honningsvåg

Reduksjon av rutetilbudet vil skade Nordkapp som reisemål, ifølge Visit Nordkapp.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 31.10.2023 20:00

Visit Nordkapp ber om at eksisterende flyruter opprettholdes og styrkes for både lokalbefolkning og turister. Fjerning av flyruter vil skade reisemålet og gjøre oss mer utilgjengelig for den reisende.

Samtidig ber Visit Nordkapp om at det etableres ruter som legger til rette for vekst innen reiseliv. Reiselivet har tidligere spilt inn ønsket om direkterute mellom Tromsø og Honningsvåg. Dette vil styrke landsdelen og gjøre reisen mot nord enda mer attraktiv. Destinasjonsselskapet gjør også oppmerksom på at prisingen i det neste anbudet hindrer en livskraftig utvikling av vårt lokalsamfunn. I det neste anbudet vil eksempelvis distansen Lakselv – Tromsø få en makspris på 1 900 kroner tur retur. Samme distanse fra Honningsvåg vil koste 7 000 kroner. Dette svekker vår evne til å konkurrere og er en hindring for individuelt reisende, næringsliv og turister som vil besøke oss, ifølge Visit Nordkapp. 

--Kutt i eksisterende rutetilbud, konkurransevridende prising og mangel på direkte flyruter fra Tromsø er uakseptabelt for en næring som er med på å opprettholde bosetning, næringsaktivitet og attraksjonskraft for reiselivsnasjonen Norge. Gode flyforbindelser til konkurransedyktige priser er nødvendig for et levedyktig samfunn helt nord i landet. Alternativet er tap av arbeidsplasser, økt fraflytting og turister som velger andre reisemål enn Norge, har Visit Nordkapp skrevet i uttalelsen. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS