Hurtigruten Group med ny merkevarestruktur
Hurtigruteskipet «Kong Harald». (Arkivfoto)

Hurtigruten Group med ny merkevarestruktur

Overgangen fra Hurtigruten Expeditions til HX starter i desember,
Hurtigruten
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.09.2023 05:30

Hurtigruten Norge beholder det tradisjonsrike og historiske navnet Hurtigruten. Den globale virksomheten i Hurtigruten Expeditions går over til å hete HX. Endringene legger til rette for at Hurtigruten og HX kan utvikle seg og vokse i hver sin retning.

Hurtigruten Norge blir til Hurtigruten med hovedkontor i Oslo. Selskapet vil ha syv skip i trafikk med lokalpassasjerer, gods og gjester på kystruten. De vil også ha to skip med helkommersielle seilinger langs Norskekysten og til Svalbard. 

Hurtigruten Expeditions blir HX. Hovedkontor i London. Selskapet har syv skip som seiler til 30 land, inkludertdestinasjoner som Antarktis, Grønland, Svalbard, Vest Afrika og Galapagos.

--Vi har to verdensledende selskaper, som begge har historie og tradisjoner tilbake til 1890-tallet. Det forvalter og videreutvikler vi hver dag. Med dette grepet tydeliggjør og skjerper vi forskjellen mellom det råeste Norge har å by på og de livsendrende ekspedisjonene til Antarktisk, Galapagos og resten av verden, sier Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten Group,, i en pressemelding. 

Hurtigruten Norge, som fra nå blir hetende Hurtigruten, drifter syv skip i den historiske kystruten med lokalpassasjerer, gods og turister fra hele verden. I tillegg opererer selskapet kommersielle seilinger langs norskekysten og til Svalbard med «Trollfjord». 

Overgangen fra Hurtigruten Expeditions til HX starter i desember, med ny visuell profil i brosjyrer, nettsider, sosiale kanaler og øvrig materiell.

Hurtigruten Expeditions og Hurtigruten Norge eies begge 100 prosent av Hurtigruten Group sammen med Hurtigruten Svalbard som tilbyr landbaserte aktiviteter og hotellvirksomhet på Svalbard samt 25 prosent eierandel i Metropolitan Touring i Ecuador.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS