Ny svindelbølge med «Skatteetaten» som avsender
Ragna Fossen, sikkerhetsdirektøren i Skatteetaten.

Ny svindelbølge med «Skatteetaten» som avsender

Ikke la deg lure av avsendere som gir seg ut for å være «Skatteetaten».
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 01.09.2023 01:30

Skatteetaten minner om at de aldri sender lenker uoppfordret i e-post eller SMS.

--Hvis du finner en lenke som henviser til Skatteetaten enten i en epost eller i et nettsøk, ikke klikk på den. Skriv heller inn Skatteetaten.no i nettvinduet og sjekk at det er rett adresse i URL-feltet i nettleseren før du legger inn noen påloggingsinformasjon. Det sier Ragna Fossen, sikkerhetsdirektøren i Skatteetaten, i en pressemelding. 

Det kommer flere ganger i året meldinger om falske e-poster, falske SMS-meldinger og falske nettsider som oppfordrer til å logge inn og legge inn personlig informasjon fordi man har penger til gode hos Skatteetaten eller hos andre.

--Dette er ren svindel og vi advarer på det sterkeste mot å klikke på lenker i e-poster eller SMS-meldinger. Vi sender aldri slike meldinger uoppfordret, sier Fossen. 

Hun oppfordrer folk til å være våkne mot stadig smartere svindlere som hele tiden finner på nye metoder for å utgi seg for å være Skatteetaten.

--Akkurat nå pågår det en bølge med svindler som utgir seg for å være fra Altinn eller Skatteetaten. Vi må bare nok en gang oppfordre folk til å selv skrive inn nettadressen skatteetaten.no i URL-feltet i nettleseren. Derfra er det trygt å bruke Bank-ID, MinID, Buypass eller Commfides sine påloggingsløsninger for å finne ut om vi har sendt noen henvendelser til deg. Hvis du ikke finner noe når du er pålogget skatteetaten.no, er meldingen du har mottatt falsk, sier Fossen.

Den siste bølgen med svindler som har blitt rapportert til Skatteetaten, foregår ved at det sendes meldinger med Altinn som falsk avsender, eller at det lenkes via sponsede annonser på søkesider på internett.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS