«Havila Pollux» anløp Honningsvåg for første gang
Skipet fikk overrakt havnas våpenskjold og kommunen fikk plakett av «Havila Pollux». Fra venstre: Kommunedirektør Idar Jensen, maskinsjef Ole Håbet, kaptein Martin Iversen, ordfører Trudy Engen, hotellsjef Aksel-Arne Antonsen og Børge Grønlund fra havneselskapet.

«Havila Pollux» anløp Honningsvåg for første gang

Nå er Havila-flåten fulltallig. Mandag fikk Honningsvåg besøk av «Havila Pollux».
Havila
Raymond Elde
Publisert : 28.08.2023 13:30

Mandag formiddag ankom kystruteskipet «Havila Pollux» Honningsvåg for første gang. 

Skipet, mannskapet og passasjerene, ble ønsket velkommen med fyrverkeri fra Nordkappregionen havn, og sang fra tredje og fjerde trinn ved Honningsvåg skole. 

--Nå er Havila-flåten fulltallig i kystruten mellom Bergen og Kirkenes. Skipet er stort sett likt de tre andre, men det er gjort noen små endringer på de to siste skipene, sier Martin Iversen, kaptein om bord i «Havila Pollux», til Radio Nordkapp. 

Trudy Engen (SV), ordfører i Nordkapp, overrakte havnas våpenskjold til skipet og fikk plakat av Havila Pollux» fra rederiet. Delegasjonen fra havneselskapet fikk omvisning om bord. 

--Vi har blitt veldig godt mottatt langs hele kysten. Det var en meget flott velkomst man hadde laget her i Honningsvåg med fyrverkeri og velkomstsang fra skoleelever på kaia. Skipet er miljøvennlig og drives av LNG og batteri. Hvis det blir landstrøm, så vil vi lade batteriene i Honningsvåg fordi vi har så lang liggetid, sier Iversen. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS