Dette må du huske til sommerens fjellturer
Dette må du huske til sommerens fjellturer

Dette må du huske til sommerens fjellturer

Når sola skinner og temperaturen er deilig, er det mange som søker seg ut for turer i skog og fjell. Det kan fort gå litt unna, og man glemmer viktigheten av gode sko og ekstra skift. Her er derfor en nyttig huskeliste å ha med seg gjennom sommeren, for å sørge for vellykkede turer i fjellheimen.
Riks
Publisert : 18.07.2023 23:33
Sist oppdatert : 25.07.2023 23:35

1.Hodeplagg

Å gå tur i stekende sol kan gjøre store skader på huden og føre til slapphet og tretthet dersom man ikke skjermer hodet og ansiktet med en caps eller solhatt. Selv om det kanskje ikke er varmt fordi det er kjølig luft, vil solen være ekstra sterk i fjellet.

2.Gode tursko

De ulike turene rundt omkring i fjellheimen har forskjellige vanskelighetsgrader og lengder. Dette må man ta i betraktning når man kler seg og velger skotøy. Som regel vil turer i fjellet være nokså krevende og det er derfor lurt å ha et par gode tursko som sørger for godt grep og holder deg tørr på beina gjennom hele turen. Tursko av god kvalitet kan være avgjørende for å få en vellykket tur.

3.Matpakke og drikke

Nok vann på turen er alltid viktig. Man svetter mer når man er i bevegelse og i stekende sol er det spesielt viktig med en vannflaske. Selv om man noen ganger tenker at turen er kort og det er unnagjort på 2-3 timer, kan det skje ting underveis som gjør at man er ute lenger eller kanskje ønsker å kose seg litt ekstra underveis. Det er derfor alltid lurt å smøre med litt mat og ta med snacks som gir energi, enten det er en KvikkLunsj eller deilig bakst.

4.Ekstra skift

Det kan skje uhell underveis på turen eller at man velger å ta seg en dukkert, som gjør at man har behov for ekstra skift. Eller så er noen turer så flotte med sol og godt vær, samtidig som man beveger seg mye og fører til at man svetter en del på turen. Å gå rundt med fuktige og våte klær er ubehagelig, og det er derfor lurt å ha med seg ekstra skift.

5.Solbriller

Det er minst like viktig å beskytte øynene fra solen som det er å beskytte huden og hodet. Gode solbriller sørger for bedre sikt og gjør turen mer behagelig. Det kan være lurt å velge solbriller som sitter godt, slik at du unngår å måtte rette på dem hele tiden.

6.Regnjakke

Man håper alltid på sol hele sommeren, men realiteten i Norge er at man må regne med dårlig vær også. Derfor er det lurt å sikre seg mot all slags vær og ta med en regnjakke på turen. En lett og god jakke bør være enkel å pakke med seg, veie lite og ikke oppta mye plass i ryggsekken.

7.Solkrem og myggspray

Solkrem skal helst påføres før man går ut av døren, slik at den blir absorbert i huden og beskytter godt.  Selv om vi bor i Norge og ikke opplever solen så sterkt som i andre land, er det alltid viktig å beskytte seg godt mot solstrålene som kan gjøre store skader på huden uten god beskyttelse.

 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS