Går Norge på langs for Endometrioseforeningen
Mari Cathrine Karlsen starter Norge på langs, fredag ettermiddag.

Går Norge på langs for Endometrioseforeningen

Mari Cathrine Karlsen håper på å samle inn 500 000 kroner mens hun de neste månedene skal ta seg Norge på langs, Nordkapp-platået til Lindesnes.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.07.2023 13:30

Fredag ettermiddag starter Mari Cathrine Karlsen (26) på turen Norge på langs, tur fra Nordkapp-platået til Lindesnes. Målsettingen er å samle inn 500 000 kroner til Endometrioseforeningen. 

Karlsen fikk diagnosen endometriose som 24 åring, og har vært åpen om reisen sin og livet med kronisk sykdom på sosiale medier.

Endometriose er en kronisk tilstand der vev som ligner på livmorslim-hinnen, vokser andre steder i kroppen. Adenomyose er en tilstand hvor livmorslimhinnen, som normalt kler livmorhulen, vokser inn i muskelveggen av livmor. Begge sykdommene kan medføre plagsomme symptomer og store smerter. 

Karlsen forteller at dette er kvinnesykdommer, sykdommer som gir fysiske smerter, utmattelse og plager. Det er anslått at 500 000 i Norge har sykdommene. 

Norge langs på langs, har vært en drøm for Mari Cathrine Karlsen. Hun har drevet med friluftsliv i mange år. Turen er godt planlagt. Hun skal bruke fire, fem måneder på turen til Lindesnes. På strekningen skal hun gjøre mange ulike aktiviteter. Det er mulig å følge henne på Instagram, på Turmedmari. 

Hun forteller at det er folket som skal bidra med penger på turen, på Spleis

--Jeg er takknemlig for alle bidrag, sier Mari Cathrine Karlsen til Radio Nordkapp. 

Torsdag ettermiddag var det kommet inn i underkant av 60 000 kroner til Mari Cathrine Karlsens hjertesak. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS