Mikkola: Kutt i utdanningstilbudet rammer Finnmark hardt
Tor Mikkola, ordfører i Nordkapp. (Arkivfoto)

Mikkola: Kutt i utdanningstilbudet rammer Finnmark hardt

Nordkapp kommune har laget en uttalelse om forslaget om kutt i utdanningstilbudet i Finnmark.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 06.12.2021 13:15

Troms og Finnmark foreslår kutt i utdanningstilbudet på 15 millioner kroner i det de kaller utdanning øst, som er Finnmark. Dette rammer mange små og sårbare samfunn, mener Nordkapp kommune. 

Formannskapet i Nordkapp kommune har tidligere vært ute med en uttalelse om å bevare LOSA-tilbudet og linjene innenfor maritime næringer. 

--Nå erfarer vi at det også har blitt foreslått å legge ned studiespesialisering VG2 og VG3 i Honningsvåg. Å legge ned slike viktige linjer vil få store konsekvenser for skolen og for samfunnet i vår kommune. Faglærere på disse linjene fungerer som faglærere i yrkesfagene og på den maritime fagskolen. Det å fjerne linjene på studiespesialisering vil føre at skolen mister viktig fagkompetanse, noe som vil gå hardt utover annen utdanning på videregående skole og på den maritime fagskolen. Det sier Tor Mikkola (Sp), ordfører i Nordkapp, til Radio Nordkapp. 

--Det å ramme de blå linjene i Finnmark blir helt feil når vi vet at det er oppdrett og fiskeri vi er avhengige av, sier Mikkola. 

Uttalelse 
Ordføreren har sammen med gruppelederne laget en uttalelse om det videregående skoletilbudet i kystfinnmark, etter at det ble kjent at flere klasser innen studiespesialisering kan forsvinne fra Honningsvåg. 

Hele den nye uttalelsen
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS