Tre av fire mottok nødvarsel på mobil
En stor del av befolkningen mottok nødvarsel på mobil, 14. juni. (Illustrasjonsfoto)

Tre av fire mottok nødvarsel på mobil

En stor del av befolkningen fikk nødvarsel på mobil, men ikke alle.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.07.2023 15:45

78 prosent av befolkningen mottok testen av nødvarsel på mobil under den nasjonale varslingsprøven 14. juni. Det viser en representativ befolkningsundersøkelse gjennomført av Ipsos for DSB.

Onsdag 14. juni ble nødvarsel på mobil testet nasjonalt for første gang. Nødvarsel skal brukes til å varsle befolkningen om akutte og alvorlige hendelser som truer liv og helse.

I forkant av testen hadde Nasjonal kommunikasjonsmyndighet estimert at 75–80 prosent burde få testen på sin mobiltelefon. En befolkningsundersøkelse som ble gjennomført i dagene etter varslingsprøven, viser at 78 prosent av respondentene mottok testen.

--Det er bra at så mange mottok testen. Tidlig varsling og god informasjon er helt avgjørende i en akutt krise. Det redder liv. Samtidig viser denne undersøkelsen at det er noen som ikke fikk opp varselet, og det skal vi ta på alvor, sier Elisabeth Aarsæther, direktør i DSB, i en pressemelding. 

Testen av nødvarsel på mobil har skapt stort engasjement i befolkningen. Over 150 000 har sendt inn et digitalt tilbakemeldingsskjema etter testen, og mange har kontaktet DSB direkte. Tilbakemeldingene fra folk analyseres nå, og vil gi mer innsikt i hvem som ikke fikk testen.

Basert på erfaringer fra andre land, er det en del som ikke mottar varsel fordi man mangler nødvendige oppdateringer på telefonen. Uavhengig av nødvarsel er det lurt å oppdatere telefonen så fort det foreligger nye oppdateringer.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS