Barnerettspris til Porsanger kommune
Porsanger kommune har motatt Stine Sofies Barnerettspris. (Foto: Porsanger kommunes nettsted)

Barnerettspris til Porsanger kommune

Anerkjennelse til det tverrfaglige arbeidet i Porsanger kommune
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.06.2023 16:00

Evne og vilje hos kommuneledelse med ordfører i spissen, har sørget for et unikt samhandlingssystem for forebygging av vold og overgrep mot barn og unge. Deres arbeid vil uten tvil bidra til å redde liv og helse, heter det i juryens begrunnelse for utdelingen av Stine Sofies Barnerettspris 2023 til Porsanger kommune.

Stine Sofies Barnerettspris ble delt ut for syvende gang, og gis til en person, gruppe eller organisasjon som på en fremragende måte arbeider for en barndom uten vold og overgrep. Prisen er oppkalt etter Stine Sofie, som 8 år gammel ble voldtatt og drept i Baneheia. Tidligere vinnere av prisen er blant annet Tor-Aksel Busch, helsesykepleier Solveig Ude, Kripos-etterforsker Kåre Svang og NRK Super. 

Høsten 2022 gjennomførte Stine Sofies Stiftelse en turné i Finnmark. Mange av kommunene ble besøkt. 

--Vi er takknemlig for å dele ut Stine Sofies Barnerettspris til Porsanger kommune. Deres innsats vil uten tvil bidra til å redde liv og helse. Vi håper tildelingen gir motivasjon og pågangsmot til å fortsette det viktige arbeidet for å forebygge vold og overgrep mot barn og ivareta de som er utsatt, sier Audun Myhre som er styreleder i Stine Sofies Stiftelse.

Myhre delte ut prisen til Porsanger kommune på Stine Sofie Senteret, på mandag. 

--Vi setter utrolig pris på anerkjennelsen vi får gjennom denne tildelingen. Det er en tilbakemelding som virkelig motivere i alle ledd, til å fortsette det gode arbeidet vi er i gang med, sier ordfører, Aina Borch (Ap), ifølge Porsanger kommunes nettsted

Borch gir honnør til dyktige ansatte i Porsanger kommune for et solid stykke tverrfaglig arbeid så langt. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS