Arbeider med bedre tilgjengelighet for personer med funksjonsnedsettelse
Mandag morgen var det workshop i rådhussalen i Honningsvåg.

Arbeider med bedre tilgjengelighet for personer med funksjonsnedsettelse

Politikere som sitter i rullestol vil slite med å delta på møter i rådhussalen i Honningsvåg.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.06.2023 13:30

Mandag var Nordkapp kommune og organisasjoner samlet til workshop i rådhussalen. Målsettingen er bedre tilgjengelighet for personer med funksjonsnedsettelse. 

Nordkapp kommune er pilotkommune for å iverksette CRPD, konvensjon menneskerettigheter for mennesker med funksjonsnedsettelse. 

--Universell utforming er noe Nordkapp kommune har jobbet med og jobber med, sier Liss Harriet Opdahl Thomassen i kommunen til Radio Nordkapp. 

Eksempel Thomassen nevner er tilgjengelighet til rådhuset, kinoen, svømmebassenget, skolen, lekeplassene og fortauene. Hun sier at tilgjengeligheten til de kommunale byggene ikke er så bra som det bør være. 

I løpet av høsten skal det være en større befaring i kommunale bygg. 

Fred Gjøran Einvik i Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne, mener det er på høy tid spørsmålet kommer mer på dagsorden i kommunen. 

--Vi sitter i rådhussalen, et godt eksempel på hvor dårlig det er i kommunen. Det er umulig å komme opp hvis du sitter i rullestol eller er bevegelseshemmet, sier Einvik. 

Einvik mener det er viktig at politikerne har dette i bakhode hele tiden når de planlegger prosjekt. Den nye lekeplassen ved Honningsvåg skole er veldig fin, men ikke spesielt godt tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS