Visningssenteret i Nordvågen er offisielt åpnet
Styreleder Steinar Eliassen med øksa som kutter tauet som markerte åpningen av visningssenteret i Nordoyvågen.

Visningssenteret i Nordvågen er offisielt åpnet

Nå er det et visningssenter i Nordvågen.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 26.05.2023 09:30
Sist oppdatert : 26.05.2023 15:00

Det første visningssenteret for villfisk er nå offisielt åpnet i Nordvågen. 

Det er Nordfra, Nordvågen AS, som har åpnet Bruket – Fish Factory. Her kan de besøkende se fiskerinæringens historie. På skjerm møter man de som jobber ved bruket og nasjonene de kommer fra. Det er også presentasjon av fiskerne som leverer fast til Nordvågen AS. Man får også se hvilket land som kjøper fisken, produkter fra Nordvågen som er i salg over hele verden. Levende kongekrabbe er det funnet plass til. 

--Vi er stolte av arbeidsplassen vår. Vi forsyner verdensmarkedet med 20 millioner middager hvert år, sa Leif Roger Nylund, daglig leder ved Nordvågen AS, da han ønsket velkommen. 

!Her er noen av de mange samarbeidspartneren i prosjektet. Foto: Næringshagen --Jeg var en smule skeptisk i begynnelsen. Jeg så for meg at dette ble veldig dyrt, og det har det blitt. Senteret kan være med å vise betydningen kystfisket har, sa styreleder Steinar Eliassen, før han kuttet tauet som markerte at visningssenteret er åpent. 

Det er også laget et glassbur der man kan gå ut å se mens arbeidet pågår. 

Det er Destinasjon 71° Nord som sammen med Nordvågen AS, Nordkappregionen Næringshage og Nord universitet, som har jobbet med prosjektet. Med økonomisk støtte fra Norges forskningsråd, Innovasjon Norge og Skattefunn. 

Det lokale selskapet Vitikka AS har levert en betydelig innsats i prosjektet, hvor de har arbeidet hånd i hånd med sine samarbeidspartnere, Árvu AS. Árvu har spesielt bidratt til utformingen av den visuelle identiteten, inkludert den imponerende logoen for Bruket. Det mest betydningsfulle bidraget fra Vitikka og Árvu har vært utviklingen av den omfattende markedsdistribusjonsvisningen, som er iøynefallende plassert på den gigantiske bakveggen. I tillegg har de designet og programmert to informasjonsskjermer som fremmer folkene som jobber hos Nordvågen AS og noen av båtene som leverer til Bruket. Árvu har også forsynt fotografiinnhold av høy kvalitet til dette. Også Lindbak og Vekst Nordkapp har også bistått med materiell. 

 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS