Havila utsetter for 19. gang
«Havila Capella», ett av skipene som går i rute mellom Bergen – Kirkenes. (Illustrasjonsfoto)

Havila utsetter for 19. gang

De siste skipene til Havila skal være i rute to-og-ett-halvt-år etter planen.
Havila
Raymond Elde
Publisert : 24.05.2023 23:30

Havila som sammen med Hurtigruten utgjør kystruten Bergen til Kirkenes, utsetter nok en gang oppstarten for de to siste skipene sine.

En oversikt som N24 laget for to uker siden viser at Havila har utsatt seilingstarter 18 ganger. Nå er 19 utsettelse kommet.

Det er sanksjoner mot Russland hvor skipene er finansiert som er årsaken til utsettelsen de siste årene, før det var det pandemi, og i perioden før der var det konkurs ved et verft i Spania.

Kystruteskipet «Havila Pollux» er ferdig med sine prøveturer i Tyrkia, og det gjenstår nå siste finish før skipet er klart til levering. «Havila Polaris» er allerede ferdigstilt ved Tersan-verftet.

--Å få innvilget nødvendige lisenser har tatt mer tid enn forutsatt, og det er for kort tid for å fullføre finansieringen som sikrer at skipene kan settes i drift som varslet, skriver selskapet i børsmeldingen.

På den positive siden melder selskapet at de nå har fått alle lisensene de har ventet på og finansieringen av skipene kan dermed gjennomføres.

Det er nå planlagt at «Havila Polaris» skal seile fra Bergen første gang 23. juni, og 29. juni for «Havila Pollux», skriver N24.no

I mars 2018 vant Havila anbudet for fire skip i kystruten Alle skipene skulle etter avtalen med staten vært i drift fra 1. januar 2021. «Havila Capella» var første gang i Honningsvåg i desember 2021, ett år forsinket, mens «Havila Castor» hadde jomfruanløpet i Honningsvåg 15. mai 2022.

Det betyr at det siste skipene vil være i rute to-og-ett-halvt-år etter planen.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS