Avsetter rundt 30 millioner kroner til investeringer i Nordkapp
Equinor og fylkeskommune signerte avtalen i desember, en avtale fylkesrådet nå følger opp.

Avsetter rundt 30 millioner kroner til investeringer i Nordkapp

Stort kompetanseløft i Nordkapp!
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 23.05.2023 13:29
Sist oppdatert : 23.05.2023 13:32

Fylkesrådet satser stort på Nordkapp videregående skole. Rundt 30 millioner kroner avsettes på budsjettet til nye investeringer.. 

Nytt utstyr og nybygg vil styrke skolens kurstilbud både for petroleumsnæringa, men også fiskerinæringa vil ha nytte av investeringene. 

--Det er viktig for kompetansen i nord at vi også har slike fasiliteter i regionen. Jeg synes også det forteller mye om kvaliteten på det fylkeskommunen leverer at Equinor gjennomfører denne storsatsingen. Det er jeg svært fornøyd med, sier Bjarne Rohde (SV), fylkesråd for kunnskap og integrering, i en pressemelding. 

Også Ronald Wærnes (Sp), fylkesråd for økonomi og kultur, deler gleden: 

--De investeringer som gjøres på Nordkapp VGS vil løfte kvaliteten i utdanninga i betydelig grad og gjøre utdanninga ytterligere aktuell for ungdom i vår region. Jeg vil i denne forbindelse gi Equinor honnør for solide finansielle bidrag til det løft som nå skjer ved skolen, sier Wærnes.

Agnete Masternes Hanssen (Ap), fylkesråd for samferdsel,) er enig. 

--Det er gledelig at vi har funnet en så god løsning med samarbeid mellom skolen og næringslivet. Nå kommer det rekordstore investeringer i Nordkapp, noe jeg håper bidrar til videre utvikling av Nordkapp i framtiden, sier Masternes Hanssen. 

Investeringene ved skolen: 

Dette er investeringene som blir gjort ved Nordkapp videregående skole: 

• Beredskapssenter og garasje 12.201.000 

• Utvikling kurs og kompetanse 3.126.000 

• Simulator 5.000.000 

• Gasscontainer 5.600.000 

• Innkjøp utstyr 5.533.000

Skolen kan i tillegg tilby kurs til mange aktører med det samme utstyret, både innenfor offshore og onshore aktivitet, og til opplæring innenfor fiskeri og maritime fag. 

Sikkerhetssenteret fornyes betydelig med mye nytt utstyr og nybygg, og vil være et «kompakt» sikkerhetssenter når alt er lokalisert på et samlet område. Miljøaspektet vil bli bedre ivaretatt i drift av senteret etter at oppgraderingene er gjort.

Avtale 

Troms og Finnmark fylkeskommune inngikk i desember i fjor en avtale med Equinor. 

Partnerskapsavtalen mellom Equinor og fylkeskommunen sikrer at oljeselskapet skal investere 63 millioner kroner i Honningsvåg, ved Nordkapp videregående skole og sikkerhetssenteret.

--Equinor satser langsiktig i nordområdene, og vi ønsker å være med på å utvikle og ytterligere styrke spisskompetansen som allerede finnes ved Nordkapp videregående skole. Avtalen vil gi positive ringvirkninger i lokalsamfunnet både i form av investeringer ved skolen, styrking av undervisningen i Honningsvåg, men også ved at en økt mengde personell vil besøke og trene hyppigere i Nordkapp kommune, og bidra til verdiskaping lokalt, sq Knut Vidar Larssen, Equinor-direktør leting og produksjon i Barentshavet, da avtalen ble undertegnet i desember. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS