Positive tall for booking i NHOs medlemsbedrifter
Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. (Foto: Per Sollerman)

Positive tall for booking i NHOs medlemsbedrifter

Mange utenlandske turister kommer trolig på besøk i løpet av sommeren. NHO-bedrifter forventer en god turistsesong.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.05.2023 21:30

Bookingnivået for sommeren ser lovende ut for mange reiselivsbedrifter. Den svake kronen gjør at vi kan vente oss ekstra mange utenlandske besøkende denne sommeren, ifølge NHOs medlemsundersøkelse for mai.

--At flere enn seks av ti melder om enda flere bookinger eller samme nivå som i fjor er helt fantastisk med tanke på at fjorårets sommer ble svært bra. Da hentet vi oss inn igjen etter pandemien på rekordtid. Vi har vært litt spente på om 2022-nivået ville holde også i 2023, nå som folk har fått strammere økonomi, men disse tallene lover godt. Det sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, i en pressemelding. 

NHO Reiselivs medlemsundersøkelse gjennomført 3. - 9. mai blant 431 reiselivsbedrifter viser følgende:  
-I overkant av 6 av 10 melder om samme bookingnivå som i fjor, eller enda bedre (2 av 10).  
-Vestland og Nordland skiller seg ut med en særlig høy andel som melder om et høyere bookingnivå foran årets sommer sammenlignet med i fjor: 35 prosent og 4 av 10. Også i Agder og Møre og Romsdal er det mange som melder om høyere bookingnivå: 1 av 3.  

--Både nordmenn og folk i resten av Europa har fått dårligere råd med strømpriser og andre priser som har gått i taket. Mange må spare og stramme inn på feriebudsjettet. Men den svake kronen gir oss viktig drahjelp i år. Mange nordmenn vil velge sommerferie i Norge fordi den svake kronen gjør det i mange tilfeller dyrere å reise til utlandet. Utlendingene velger Norge som et litt rimeligere land å feriere i enn det vi har pleid å være, sier Krohn Devold.   

Selv om sommeren ser lovende ut for veldig mange reiselivsbedrifter er det også en god del som melder om lavere bookingnivå enn i fjor: 27 prosent.  
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS