Butikkene kan holde åpent
Butikkene på turiststedet Honningsvåg kan holde åpent på de røde dagene i perioden 15. mai til 1. september. (Illustrasjonsfoto)

Butikkene kan holde åpent

Mens butikker på de fleste butikker i Norge må holde stengt i dag, er det annerledes i Honningsvåg.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.05.2023 09:00
Sist oppdatert : 18.05.2023 12:07

I dag kristelig himmelfartsdag er eksempel på at sommersesongen har startet i Nordkapp. Butikkene kan holde åpent. 

Joker Honningsvåg har på forhånd annonsert at de benytter seg av muligheten. 

Det var i 1999 daværende Fylkesmann i Finnmark fastsatte forskriften om at Honningsvåg og Nordkapp er turiststeder der butikkene har unntak fra de alminnelige åpningstidene i perioden 15. mai til 1. september. 

Da Joker Honningsvåg holdt åpent i pinsen i fjor, ble det debatt i sosiale medier. Debatten førte til at Radio Nordkapp sendte Statsforvalteren i Troms og Finnmark et brev og ba om avklaring på om butikkene kunne holde åpent. 

--I andre ledd nr. 4 er det fastslått at åpningstidsbestemmelsen i første ledd ikke gjelder for «utsalgssteder på områder som etter vedtak av statsforvalteren regnes som typiske turiststeder». Områdene Nordkapp og Honningsvåg regnes iht. vedtak 1.7.1999 av daværende Fylkesmannen i Finnmark som slike typiske turiststeder - i perioden fra og med 15. mai til og med 1. september. Adgangen til å holde åpent i pinsehøytiden beror dermed på om høytiden faller innenfor nevnte periode eller ikke. Det skrev Statsforvalteren i brevet til Radio Nordkapp. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS