Sender inn alle dokumentene i neste uke
Nye Skarvbergtunnelen, innløpet på nordsiden, Skarvbergvika.

Sender inn alle dokumentene i neste uke

Det er planlagt åpning av tunnelen den første uken i mai.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 22.03.2023 20:00

I neste uke blir all dokumentasjon sendt fra prosjektet Nye Skarvbergtunnelen, og inn til Myndighets- og regelverksavdelingen i Statens vegvesen.

Nå har Statens vegvesen formelt overtatt Nye Skarvbergtunnelen fra Skanska.

--Vi har samlet all dokumentasjon som omhandler prosjektet og dette sendes inn i neste uke. Når denne er ferdigbehandlet av Myndighets- og regelverksavdelingen i Statens vegvesen, vil vi kunne ha brukstillatelsen på plass. Det sier Edgar Olsen, prosjektleder i vegvesenet, Nye Skarvbergtunnelen, til Finnmarksposten.

Hvis det ikke oppstår problemer, vil tunnelen åpne første uke i mai.

--Det er kun småting som gjenstår fra entreprenørens side, slik som sletting av veiskråninger. Dette er små kosmetiske ting og kan anses som bagateller. Så skal kantstein, asfalt. portaler, skilt, elektrisk utstyr og andre ting fjernes før den gamle Skarvbergtunnelen lukkes igjen, sier Olsen. 

Nye Skarvbergtunnelen er 3 470 meter lang og er uten kuldeporter, med gang- og sykkelsti. Hele prosjektet er 6,8 kilometer og gjør vegen til Nordkapp 1,4 kilometer kortere. Prosjektet har kostet nesten 1,5 milliarder kroner, og sørger for at en rekke rasutsatte punkter på E69 mellom Smørfjord og Repvåg forsvinner.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS