Vil synliggjøre Finnmark under Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway, 2023.

Vil synliggjøre Finnmark under Arctic Race of Norway

Bruk #snakkfinnmark, er oppfordringen fra fylkesrådslederen.
Arctic Race of Norway
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.03.2023 23:30

Fylkesrådet lanserer #snakkfinnmark under sykkelrittet Arctic Race i august. 

--Vi tenker det er viktig å bidra til god finnmarksprofilering, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) i en pressemelding. 

Arctic Race of Norway har blitt arrangert i ti år i Nord-Norge. I august går etappene i Vest-Finnmark. Her vil finnmarksdelen av landets nordligste fylkeskommune profilere utviklingsmulighetene mens rittet pågår, og i forkant.

Arctic Race of Norway blir sendt på TV og har en stor oppslutning av seere internasjonalt. I tillegg er det stor oppslutning av publikum og mange aktører i perioden 17.- 20 august.

--Vi tenker å bruke denne arenaen som Arctic Race of Norway gir oss. Det handler om både de gode historiene i Finnmark, men også å vise fylkeskommunens rolle som en utviklingsaktør, sier Torbergsen etter fylkesrådets vedtak.

Fylkesrådslederen forteller at Troms og Finnmarks aktiviteter og deltakelse i år skal synliggjøres og markedsføres under den nye paraplyen som kalles #snakkfinnmark. 

--#snakkfinnmark blir en arena for samfunnsutvikling og samfunnsdialog. I tillegg til både synlighet og kontakt med aktører og innbyggere, så vil vi delta og bidra på en større konferanse i Alta dagen før den første etappen, sier fylkesrådslederen.

Det er Kulturdepartementet som har bevilget 15 millioner kroner til de to fylkeskommunene Nordland, og Troms og Finnmark. Disse midlene går til Arctic Race of Norway gjennom en profileringsavtale.

--Jeg er sikker på at seere verden rundt får gode bilder fra Finnmark. Å promotere Nord-Norge som en turistdestinasjon blir en viktig del av avtalen vi har inngått med arrangøren. Men like viktig er tilnærminga til de som jobber, lever og bor i Finnmark, avslutter Torbergsen.

De fire etappene i 2023
I 2023 er det ti år siden første utgave av Arctic Race of Norway. Da skal arrangementet tilbake til Finnmark. Dette er de fire etappene i jubileumsåret:
• Torsdag 17 august: 1. etappe, Kautokeino-Alta (171 km)
• Fredag 18 august: 2. etappe, Alta-Hammerfest (153 km)
• Lørdag 19 august: 3. etappe, Hammerfest-Havøysund (167km)
• Søndag 20 august: 4. etappe, Kvalsund-Nordkapp (171km)


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS