Utvik Senior, en sterk forestilling
«Utvik Senior». (Foto: Marius Fiskum)

Utvik Senior, en sterk forestilling

Torsdag var Hålogaland Teater på besøk i Honningsvåg med forestillingen «Utvik Senior».
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 10.03.2023 13:30

Det var nesten fullsatt sal da Hålogaland Teater i samarbeid med Nordkapp Filmfestival inviterte til teaterforestillingen «Utvik Senior» i Nordkapp kino og kultursal torsdag kveld.

Rimfrost Produksjoner dykket ned i historien om «Utvik Senior» sammen med regissør og dramatiker Nina Wester.. Med utgangspunktet i boka «Forlis» av Alf R. Jacobsen, intervju av pårørende og ressurspersoner tilknyttet forliset, går forestillingen systematisk gjennom saken «Utvik Senior». 

Fortellerne er tre skuespillere og et mannskor. Sammen skaper de en opplevelse i skjæringspunktet mellom true crime, dokumentar og tragedie. En dokumentarisk fiksjon om en historie som ikke bør bli glemt. 

I dag ser vi økt spenning i nord. Det er krig i Europa. Hvilken pris er vi villige til å betale for vår trygghet? Hvem blir neste offer for stormaktenes spill? Hvordan kan vi være kritiske, uten å bli konspiratoriske?

Dette er en utrolig sterk forestilling som satte sine spor. Flere Radio Nordkapp snakket med etter forestillingen, tenkte tilbake til Mehamn-ulykken og Twin Otter-maskinen fra Widerøe som styret utenfor Gamvik i samme tidsperiode. Heller ikke her var lokalsamfunnet fornøyd med den statlige granskningskommisjonen.

Vi ønsker Hålogaland Teater tilbake til Honningsvåg med forstilling hentet fra vårt nærmiljø og historie.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS