Forestillingen om Utvik Senior på turné
Hålogaland Teater skal på turné med forestillingen Utvik Senior. (Foto: Marius Fiskum)

Forestillingen om Utvik Senior på turné

Lakselv og Honningsvåg er to av stedene som får besøk av Hålogaland Teater.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 27.02.2023 17:30

28. februar starter forestillingen Utvik Senior sin turné i Troms og Finnmark. Medskapende skuespiller og leder av Rimfrost Produksjoner Kristine Myhre Tunheim, mener historien om forliset er brennaktuell den dag i dag, 

--På hele turneen bidrar lokale kor på scenen ammen med skuespillerne, sier Nina Wester til Radio Nordkapp. 

Forestillingen kommer til Honningsvåg 9. mars. 

Sammen med regissør og dramatiker Nina Wester har Rimfrost Produksjoner dykket ned i historien om hva som skjedde da fiskefartøyet forliste for 45 år siden. Med utgangspunkt i boka «Forlis» av Alf R. Jacobsen, intervjuer av pårørende og ressurspersoner tilknyttet forliset, går forestillingen systematisk gjennom saken Utvik Senior.

Forestillingen hadde premiere på Festspillene i Nord-Norge i 2021. Avisa Nordlys trillet en sekser og kalte det «Mesterlig fortellerteater om desperasjon og storpolitikk». I fjor ble forestillingen belønnet med den gjeve prisen «Årets Hedda».

Hålogaland Teaters turné med Utvik Senior starter på Skaland 28. februar. Så er det Finnsnes, Vadsø, Båtsfjord, Kirkenes og Vardø.
Lakselv onsdag 8. mars. Honningsvåg torsdag 9. mars.
Deretter fortsetter turen til Hammerfest, Alta, Storslett, Sørreisa, Sjøvegan, Heggelia og avsluttes med to forestillinger i Harstad 18. mars.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS