Tre av fire barn deltar i organisert idrett på fritiden
Turn er en av idrettene barn og ungdommer driver med i Nordkapp. (Arkivfoto)

Tre av fire barn deltar i organisert idrett på fritiden

Barn er de ivrigste innen idrett, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.
Sport
Raymond Elde
Publisert : 27.01.2023 01:30

Barn og unge er hyppige brukere av kulturtilbud i Norge, men andelen som driver med idrett på fritiden synker jo eldre barna blir.

76 prosent av befolkningen mellom 9 og 15 år drev med organisert idrett i 2021, viser tall fra Norsk kulturbarometer, fra Statistisk sentralbyrå

Det er de yngste som er mest aktive. Blant 9-12-åringer var det nesten 80 prosent som drev med organisert idrett. Blant de mellom 13 og 15 år var andelen 70 prosent, mens den synker helt til 30 prosent for ungdommer mellom 16 og 19 år.

--Vi ser at de yngste i størst grad benytter seg av slike tilbud. Totalt for hele befolkningen var det 21 prosent som drev med organisert idrett, en betydelig lavere andel sammenlignet med 76 prosent blant de mellom 9 og 15 år, forteller Fam Vivian Bekkengen, ansvarlig for Norsk kulturbarometer. 

Statistikken viser også at større andel av de yngre er medlem i et idrettslag. Totalt i hele befolkningen var 26 prosent medlem i et idrettslag, mens tilsvarende andel blant 9-15 åringene var hele 70 prosent.

– Blant barn og unge er interessen også stor for andre kulturelle fritidsaktiviteter, som kunst, musikk og dans, sier Bekkengen.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS