Ikke krav om å stille lastekapasitet til disposisjon for biler
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. (Foto: Fredrik Naumann/Felix Features)

Ikke krav om å stille lastekapasitet til disposisjon for biler

Samferdselsministeren har besvart et skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Mona Fagerås.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.01.2023 01:30

Det har blitt kjent at Havila Kystruten kutter frakt av biler i mange av havnene. Mona Fagerås, stortingsrepresentant for Nordland SV, stilte et skriftlig spørsmål til samferdselsministeren. 

SV-representanten ville vite om samferdselsministeren vil kreve at samferdselstilbudet til kystens befolkning blir opprettholdt? 

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) har besvart spørsmålet. I svaret har statsråden skrevet at Samferdselsdepartementets kontrakt med de to kystruteleverandørene Hurtigruten Coastal AS og Havila Kystruten AS omfatter ikke krav om å stille lastekapasitet til disposisjon for biler.

--Leverandørene står derfor fritt til å tilby biltransport på kommersielt grunnlag og har valgt å gi ulike tilbud på dette området. Havila har informert Samferdselsdepartementet nå i januar 2023 om at det er sikkerhetsmessige årsaker til at man ikke lenger vil ta om bord elbil, hybridbiler, eller hydrogenbiler. Samferdselsdepartementet er svært opptatt av høy sikkerhet og kan ikke overprøve denne type vurderinger, har samferdselsminister Jon-Ivar Nygård skrevet i svaret. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS